دوره 28، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 98-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

fazeli A, Marsousi N, Saghaei M. Identification of urban tourism development challenges in Chaharmahal and Bakhtiari cities. MJSP 2024; 28 (1) :77-98
فاضلی آرش، مرصوصی نفیسه، سقائی محسن. شناسایی چالشهای توسعه گردشگری شهری در شهرهای استان چهارمحال و بختیاری. آمایش فضا و ژئوماتیک. 1403; 28 (1) :77-98

1- دانشجوی دکتری، دانشگاه پیام نور تهران مرکز
2- استاد دانشگاه پیام نور تهران ، marsousin@pnu.ac.ir
3- دانشیار دانشگاه پیام نور
هدف از پژوهش حاضر شناسایی چالش­های توسعه گردشگری شهری در شهرهای استان چهارمحال‌ و ‌بختیاری است. پژوهش حاضر از نظر روش شناسی کیفی و بر مبنای تحلیل محتوا است و جامعه آماری بررسی شده شامل کارشناسان علمی، دانشگاهی و سازمانی هستند که با 12 نفر از افراد، مصاحبه نیمه عمیق، باز و غیرساختارمند انجام شده است. مصاحبه­ های گردآوری شده جهت شناسایی کدهای باز، ویرایش و حذف کدهای مشابه و شناسایی مقولات (چالش­های گردشگری) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده از تحلیل کیفی از بین 12 مصاحبه صورت گرفته، در مجموع 135 کد اولیه شناسایی شد و بعد از ادغام و ترکیب کدهای مشابه، بیش از 117 مفهوم اولیه استخراج شده و این کدها منتج به 29 بُعد از چالش­های توسعه گردشگری شهری شد که شامل (ضعف حمل‌و‌نقل و شبکه ارتباطی، بهره­گیری از افراد غیرمتخصص، کمبود نیروی انسانی، عدم تبلیغات کارامد، ضعف زیرساخت­های گردشگری، عدم سرمایه­ گذاری مناسب، نبود برنامه راهبردی، عدم طرح­های نیازسنجی، عدم مشارکت بخش­های مختلف، عدم بهره ­گیری از تجربیات موفق، عدم تخصیص اعتبارات لازم، نگرش نامناسب به استان، نبود امنیت کافی، فصلی بودن گردشگری، عدم اطلاع‌رسانی کافی، نبود آموزش­های کافی، عدم فرهنگ­سازی، ضعف روحیه مهمان نوازی، عدم رسیدگی به جاذبه ­های گردشگری، ضعف مدیریت، نبود نوآوری­های لازم، ضعف خدمات، ضعف آگاهی و علم گردشگری، عدم بهره­ گیری کافی از فناوری­های نوین، ضعف جایگاه راهنمایان گردشگری، ضعف طرح­های جامع گردشگری، عدم توجه به محیط زیست، عدم وجود برند گردشگری و عدم برگزاری رویدادهای گردشگری) است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه ریزی شهری
دریافت: 1403/2/23 | پذیرش: 1403/5/3 | انتشار: 1403/1/1