دوره 15، شماره 2 - ( 1390 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rice Area Estimation by Using Multi-temporal Classification Method and AVHRR Data. MJSP 2011; 15 (2) :1-16
URL: http://hsmsp.modares.ac.ir/article-21-2543-fa.html
انصاری آملی عبدالرضا، علیمحمدی عباس. استفاده از روش طبقه‌بندی چندزمانه و داده‌های سنجنده AVHRR ماهواره NOAA به منظورتخمین دقیق سطح زیرکشت محصول برنج در استان گیلان. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1390; 15 (2) :1-16

URL: http://hsmsp.modares.ac.ir/article-21-2543-fa.html


1- کارشناس ارشد سنجش از دور، سازمان فضایی ایران، تهران، ایران
2- استادیار دانشکده مهندسی و نقشه برداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده:   (7797 مشاهده)
نظارت بر محصولات کشاورزی نقش بسیار مهمی در تأمین مواد غذایی مورد نیاز جهانی دارد. متأسفانه به علت بی‌توجهی به مسائل اصولی توسعه، با افزایش جمعیت و توسعه اقتصاد و صنعت ، کمیت و کیفیت زمین‌های کشاورزی به سرعت کاهش پیدا می‌کند. در همین ارتباط، اندازه‌گیری دقیق میزان محصولات کشاورزی از اهمیت مهمی در آمار کشاورزی برخوردار است. به‌طور کلی به منظور تخمین تولیدات محصول، اطلاعاتی مانند مساحت و میزان تولید در واحد سطح از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. فناوری سنجش از دور می‌تواند اطلاعاتی با ارزش و به موقع درباره توزیع محصول، سطح زیر کشت و پتانسیل تولید در اختیار تصمیم‌گیران در بخش کشاورزی قرار دهد. در دهه‌های اخیر روش‌های متعددی به منظور طبقه‌بندی و محاسبه سطح زیر کشت محصولات کشاورزی از داده‌های سنجش از دور ارائه شده است. هدف از این تحقیق طبقه‌بندی محصول برنج و براورد سطح زیرکشت آن دراستان گیلان در شمال ایران با استفاده از داده‌های چندزمانه سنجنده AVHRR )ماهواره (NOAA می‌باشد. به همین منظور از روش طبقه‌بندی چندزمانه متکی بر استخراج بیشینه NDVI روزانه به منظور حذف ابر استفاده شده است. نوآوری روش طبقه‌بندی استفاده شده عبارت است از تنوع در کاربرد عملیات جبری اعمال شده بر روی NDVI‌های ماهانه به منظور استخراج و تفکیک مناطقی که دارای بیش‌ترین میزان سبزینگی در طی فصل رشد در منطقه مورد مطالعه هستند. نتایج به‌دست آمده از به‌کارگیری روش فوق نشان می‌دهد که علی‌رغم قدرت تفکیک پایین داده‌های AVHRR درمناطقی که مزارع برنج در سطح وسیع و پیوسته گسترش یافته‌اند، دقت محاسبات مربوط به سطح زیرکشت برنج تا میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند تا جایی که در مقایسه با نقشه مرجع دقت نهایی برابر با 96/91 درصد می‌باشد. باتوجه به پایین بودن هزینه‌های روش استفاده شده در تحقیق، بررسی‌های بیش‌تر به منظور ارزیابی دقیق‌تر آن توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 840 kb]   (2695 دریافت)    

دریافت: 1386/8/30 | پذیرش: 1390/4/10 | انتشار: 1390/7/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.