دوره 22، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 111-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

mooridosadat P, Rokn-Al-Din Eftekhari A. Evaluating Sustainable Agriculture Development with an Entrepreneurial Approach (Case Study: Khouzestan Province). MJSP 2018; 22 (3) :80-111
مریدسادات پگاه، افتخاری عبدالرضا. ارزیابی وضعیت توسعه کشاورزی پایدار با رویکردی کارآفرینانه (مطالعه موردی: استان خوزستان). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1397; 22 (3) :80-111

1- استادیار دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین،گروه جغرافیای انسانی
2- گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران
کارآفرینی راه‌حل کلیدی برای پاسخگویی به چالش‌های نوسازی و توسعه کشاورزی پایدار است. لازمه این امر سیاست‌گذاری اثربخش برای ایجاد یک نظام کشاورزی پایدار کارآفرینانه می‌باشد. لذا ارزیابی وضعیت موجود پایدار کارآفرینانه بودن کشاورزی برای تعیین فاصله آن از وضع مطلوب و تعیین نقشه‌راه سیاست‌گذاری‌های بخش ضروری است؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر بر پایه بررسی وضعیت توسعه کشاورزی پایدار با رویکرد کارآفرینانه در استان خوزستان، به عنوان یکی از استان‌های پراهمیت در کشاورزی کشور به‌ویژه در بخش زراعت، استوار گردید. پژوهش حاضر پیمایشی، کاربردی و ابزار گردآوری اطلاعات واکاوی اسنادی و دو نوع پرسشنامه بود. پرسشنامه اول برای تعیین شاخص‌های سنجنده مناسب، توسط 13 نفر از خبرگان که هدفمند و با روش گلوله برفی انتخاب شدند، تکمیل شد. پرسشنامه دوم برای تعیین وضعیت موجود، توسط 495 نفر از بهره‌برداران زراعی استان که به روش چندمرحله‌ای با انتساب متناسب به صورت تصادفی انتخاب شدند، تکمیل گردید. برای تحلیل داده‌ها از آماره‌های توصیفی فراوانی، درصد، میانگین، روش بهنجارسازی خطی و آزمونه‌ای ANOVA و توکی، تکنیک درون‌یابی  Splineو نرم‌افزارهای SPSS،Excel و GIS استفاده شد. طبق نتایج وضع موجود کشاورزی پایدار با رویکردی کارآفرینانه در خوزستان نامساعد بوده و بعد محیط‌زیستی و منطقه مدیترانه‌ای در شرایط نامساعدتری قرار دارند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرایندهای سطح زمین
دریافت: 1396/11/5 | پذیرش: 1402/7/28 | انتشار: 1397/7/23