دوره 21، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 208-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazmfar H, Eshghi A, Alavi S. Spatial analysis of housing prices in the city of Tabriz. MJSP 2017; 21 (4) :183-208
نظم فر حسین، عشقی علی، علوی سعیده. تحلیل فضایی قیمت مسکن در شهر تبریز. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1396; 21 (4) :183-208

1- دانشیار گروه برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- دانشجوی دکتری گروه برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
تحلیل فضایی قیمت مسکن در یک شهر، دید فضایی نسبت به‌کل شهر به لحاظ قیمت مسکن ایجاد می‌نماید. با استفاده از چنین تحلیل می‌توان در سطح شهر نقاطی که قیمت بالا یا پایینی دارند تحلیل نمود. پژوهش حاضر با هدف دست‌یابی به الگوی پراکنش قیمت مسکن در شهر تبریز صورت گرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری واحدهای مسکونی آپارتمانی شهر تبریز در سال 1390 می‌باشد. جهت تحلیل فضایی نقاط از تحلیل الگو، تحلیل خوشه‌ای نقشه‌ها و روش درون‌یابی کریجینگ در محیط GIS استفاده شده است. نتیجه حاصل از شاخص میانگین نزدیکترین همسایگی با امتیاز استاندارد 88/22- و P Value 000/0 حاکی از توزیع خوشه‌ای قیمت مسکن در تمام سطوح است. همچنین بر اساس تحلیل آماره عمومیG، مقدار P Valueو واریانس صفر می‌باشد که نشان از یک الگوی خوشه‌ای با تمرکز بالا است. نتایج حاصل از لکه‌های داغ نشان می‌دهد که بیشترین تمرکز لکه‌های داغ(بالاترین قیمت) در قسمت شرق شهر و بیشترین تمرکز لکه‌های سرد(پایین‌ترین قیمت) در قسمت شمال، شمال غربی و جنوب غربی شهر تبریز می‌باشد.
نوع مقاله: علمی پژوهشی مستقل | موضوع مقاله: مدلها، تکنیک ها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1396/4/27 | پذیرش: 1396/8/6 | انتشار: 1398/10/19