دوره 18، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 180-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

Identify and Prioritize Eroded urban texture using a fuzzy AHP. MJSP 2014; 18 (1) :153-180
نادری کاوه، موحد علی، علی فیروزی محمد، ایصافی ایوب، حدیدی مسلم. شناسایی و اولویت بندی بافت فرسوده شهری با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی فازی(FAHP). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1393; 18 (1) :153-180

1- جهاد دانشگاهی
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه شهید چمران
4- شهید چمران
5- معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه
از مشکل‌های عمده‌ی شهرها در ایران که همیشه برنامه ریزان و مسئولان شهری را به فکر چاره اندیشی واداشته است، افت فیزیکی بخش‌های قدیمی و بافت‌های مسأله دار شهری و یا بافت‌های فاقد کیفیت در فضای شهری است، لذا یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران و برنامه¬ریزان و طراحان شهری، برنامه ریزی، بهسازی، نوسازی و ساماندهی این قبیل بافت‌ها در کنار بافت‌های جدیدتر بوده است. لذا این مقاله سعی دارد به شناسایی و اولویت¬بندی بافت¬های فرسوده¬ی منطقه دو شهر سقز با بهره¬گیری از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی(FAHP) در سیستم اطلاعات جغرافیایی پرداخته است. باتوجه به هدف پژوهش، این تحقیق از نوع نظری ـ کاربردی و روش مطالعه و بررسی اطلاعات و داده های مورد نیاز از نوع توصیفی ـ پیمایشی می باشد. براساس بررسی¬های اولیه، بافت فرسوده محدوده مطالعه معمولا ً دارای الگوی توسعه نامشخص و خودرو و همچنین سازمان فضایی مبهمی است. نتیجه به صورت نقشه ای در سه کلاس اولویت اول ، اولویت کم و فاقد اولویت برای بهسازی و نوسازی ارائه شده که بیانگر کارایی مدل سلسله مراتبی فازی در شناسایی مناطق بالقوه برای توسعه می باشد.