جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای عشقی
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده
تحقیقات وسیعی درباره سعدی و غرب تا بهحال انجام شده است، اما سهم سعدی در آثار ولتر، این فیلسوف روشنگر که امروز حتی بهنام پیشکسوتِ تساهل و تسامح شناخته شده است و تمام دوران طولانی زندگیش را برای بهبود جوهره وجود انسانی چه از طریق حکایات (معروفترین آنها زدیگ یا صادق) و چه از طریق تحقیقات تاریخی (تاریخ شاهان یا تتبع بر اخلاقیات) صرف کرد بسیار است. فیلسوفی چون ولتر در سعدی همان آنی را پیدا کرد که تا آخر قرن ۱۷ افکار مسالمتجویانهاش بهخصوص نزد سیاحان پروتستان ستایش شد. از اوایل قرن ۱۸ روشنگران برای اشاعه مرام فلسفی خود بر پایه انسانگرایی مسیحی کلاسیک جدید خلاف کلاسیک یونان باستان در جهت بهبود وضع سیاسی و مذهبی جامعه فرانسه بر مبنای وضع قوانین و اعتلای اخلاقیات احتیاج به منابع زنده و مستدل از کشورهای بر سر زبان و دور از اروپا داشتند. خواهان آن بودند که با نشاندادن فرهنگ غنی دیگری کمبودها و خودباوریهای بیمحتوای طبقه فرهنگزده فرانسه را انتقاد کنند. شواهد و تحقیقات نشان میدهد که ولتر بیش از آنچه بهطورگذرا بخواهیم درباره اثرپذیریش از سعدی در قسمتی از حکایاتش بگوییم به او مدیون است. جای پای او را چه مستقیم آنجا که خود اعتراف میکند و چه غیرمستقیم آنجا که در تأملات و واکنشهایش انعکاس مییابد، میتوان جستوجو کرد. در ادبیات ولتر نه تنها شرق افسانهای با طنز و استعاراتش نفوذ دارد، بلکه فلســـفه اخلاقی، خداپرستی و سیاسی و بالاخره ایدهآل انساندوستی سعدی نیز در نوشتههایش(۱) حلول کرده است؛ بههمین دلیل هم منابعی را که نشان میدهند ولتر از سعدی بهرهها برده است، نباید از نظر دور داشت، زیرا این منابع میتوانند ادعای تفاهم ولتر با سعدی را در این پژوهش ثابت کنند و دلایلی بر پیشرفت تأثیر افکار سعدی بر میراثگذاران اواخر قرن و شعرا، محققان و مترجمین قرن ۱۹و ادبیات نوین باشند.
دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
با افزایش روند رشد جمعیت جهانی و نگرانی از وجود منابع محدود و آلودگی های محیط زیست به دلیل پایداری و عدم تجزیه پلیمرهای سنتزی، استفاده از منابع تجدید پذیر برای تولید بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر و دوستدار محیط زیست در دستور کار محققین قرار گرفته است. در این تحقیق فیلم خوراکی امولسیونی با استفاده از پروتئین استحصالی از کنجاله پسته وحشی (۶گرم در ۱۰۰ میلی لیتر)، اسید چرب اولئیک(C۱۸:۱) (۲، ۴ و ۶ % w/w پروتئین) و گلیسرول، به عنوان پلاستی سایزر، به نسبت ۱:۰,۳ پروتئین و با افزودن امولسیفایر و هموژنیزاسیون به منظور کاهش نفوذپذیری به بخار آب (WVP) و بهبود ویژگی های فیزیکی تهیه شد.تاثیر غلظت های متفاوت اولئیک اسید با بررسی ویژگی های فیزیکی صورت گرفت. میزان نفوذپذیری به بخار آب (WVP) فیلم های امولسیونی در نتیجه ی افزودن اسید چرب ازg.mm/m۲dKpa ۲۵.۹۹ به ۱۲.۹۰ کاهش یافت. میزان رطوبت و جذب رطوبت فیلم های امولسیونی با افزایش غلظت اولئیک اسید (OA) کاهش قابل ملاحظه و معناداری (۰۰۱/۰ P<) یافت. مقاومت به کشش (TS) فیلم پروتئینی بنه از ۲۰/۱۰ به ۵۰/۲ مگاپاسکال در فیلم های امولسیونی کاهش معناداری را نشان داد. افزایش طول فیلم (E) نسبت به فیلم پروتئینی (شاهد) افزایش معناداری از ۸۲/۲۰ % به ۷۱/۴۸% نشان داد و پس از آن با افزایش غلظت اسید اوائیک روند نزولی مشاهده شد. کدورت به عنوان ویژگی حسی نامطلوب با افزایش غلظت اسید چرب نسبت به فیلم پروتئینی افزایش یافت
دوره ۱۹، شماره ۱۳۳ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده
با توجه به نقش تکنولوژیهای نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات یکپارچه در بهبود زنجیره تأمین و همچنین اهمیت بررسی ترجیحات بازیگران جهت پذیرش تکنولوژی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و رتبهبندی شاخصهای تکنولوژی بلاکچین برای پیکربندی زنجیره تأمین روغن نباتی و مدیریت بهینه آن انجام گرفت. به این منظور از روش تحلیل متقارن استفاده شد و اهمیت نسبی ویژگیها و مطلوبیت ارزیدن بخشی سطوح، محاسبه گردید. این روش برای شناسایی و درک اثرات توأم صفات بر ترجیح یک محصول یا خدمت مورد استفاده قرار میگیرد. برای جمعآوری اطلاعات لازم، ابتدا با استفاده از نرمافزار XLSTAT، ۹ کارت طراحی و سپس بهصورت آنلاین در اختیار ۴۲ کارگزار زنجیره تأمین روغن نباتی شامل کشاورزان، واردکنندگان، کارخانههای روغنسازی و روغنکشی و سایر بخشهای تأمین و توزیع، در سال ۱۴۰۱ قرار گرفت. براساس نتایج بهدست آمده، ویژگیهای "انجام بهموقع سفارش و ارتباط نزدیک با تأمینکنندگان"، " شفافیت در کلیه تراکنشهای فیزیکی، مالی و محصول"، "کاهش زمان بازپرسازی"، "سازگاری و برنامهریزی"، و "تغییرناپذیری دادهها" بهترتیب بالاترین مطلوبیت را داشتند. این پژوهش نشان داد که با بهرهگیری از چه ویژگیهایی از تکنولوژی بلاکچین میتوان همکاری و یکپارچگی زنجیره تأمین روغن نباتی را تسهیل و بالاترین مطلوبیت را برای بازیگران زنجیره ایجاد کرد. در ادامه با طراحی ساختار این تکنولوژی متناسب با ترجیحات بازیگران زنجیره تأمین روغن نباتی و همچنین با همکاری سیاستگذاران در جهت برنامهریزی و آمادهسازی زیرساختهای لازم بهمنظور پیادهسازی فناوری بلاکچین در کشور، میتوان شرایط این زنجیره را بهبود بخشید.
حسین نظم فر، علی عشقی، سعیده علوی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
تحلیل فضایی قیمت مسکن در یک شهر، دید فضایی نسبت بهکل شهر به لحاظ قیمت مسکن ایجاد مینماید. با استفاده از چنین تحلیل میتوان در سطح شهر نقاطی که قیمت بالا یا پایینی دارند تحلیل نمود. پژوهش حاضر با هدف دستیابی به الگوی پراکنش قیمت مسکن در شهر تبریز صورت گرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری واحدهای مسکونی آپارتمانی شهر تبریز در سال ۱۳۹۰ میباشد. جهت تحلیل فضایی نقاط از تحلیل الگو، تحلیل خوشهای نقشهها و روش درونیابی کریجینگ در محیط GIS استفاده شده است. نتیجه حاصل از شاخص میانگین نزدیکترین همسایگی با امتیاز استاندارد ۸۸/۲۲- و P Value ۰۰۰/۰ حاکی از توزیع خوشهای قیمت مسکن در تمام سطوح است. همچنین بر اساس تحلیل آماره عمومیG، مقدار P Valueو واریانس صفر میباشد که نشان از یک الگوی خوشهای با تمرکز بالا است. نتایج حاصل از لکههای داغ نشان میدهد که بیشترین تمرکز لکههای داغ(بالاترین قیمت) در قسمت شرق شهر و بیشترین تمرکز لکههای سرد(پایینترین قیمت) در قسمت شمال، شمال غربی و جنوب غربی شهر تبریز میباشد.
حسین نظم فر، سعیده علوی، علی عشقی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
پارکها با توجه به مشکلات شهرنشینی، الگوی زندگی و تراکم ساختمانی بهعنوان یک جز مهم از فضای عمومی بهحساب میآیند. برقراری امنیت در این فضاها بهعنوان یک مسئله و نیاز شهروندان مطرح است؛ در غیر اینصورت، افراد جز در صورت لزوم و اجبار حاضر به حضور در این مکانها نخواهند بود و این امر باعث کاهش پویایی پارکها میشود. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی امنیت در فضاهای عمومی پارکهای شهر تهران به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است. ضریب اهمیت ۲۴ شاخص با استفاده از مدل ANP به دست آمده و برای تحلیل دادههای سال ۱۳۹۳- ۱۳۹۱ از مدل پرومته و جهت ادغام نتایج از مدل میانگین رتبه بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد در سال ۱۳۹۱ پارک نرگس و چیتگر به ترتیب با امتیاز ۴۶۱/۰ و ۸۲۱/۰-، در سال ۱۳۹۲ پارک الغدیر و لویزان با امتیاز ۵۳۰/۰ و ۷۵۰/۰- و در سال ۱۳۹۳ پارک سهند و سرخهحصار با امتیاز ۴۱۶/۰ و ۷۲۸/۰- در رتبههای اول و آخر قرار دارند. همچنین نتایج میانگین رتبه نشان داد که پارک سهند دارای امنیت بسیار بالا و پارکهای لویزان، چیتگر و سرخهحصار بهطور مشترک، فاقد امنیت میباشند. مهمترین عوامل ایجاد ناامنی در پارکهای لویزان، چیتگر و سرخهحصار عبارت بود از دستگیری مرتکبین به جرائم منکراتی، معتاد، شرب خمر و مشروبات الکلی، نزاع و درگیری، مفاسد اجتماعی و بدحجابی، صدور قبض تخلفات خودرویی، توقیف خودرو؛ امنیت اجتماعی، حمل سلاح سرد و گرم، افراد اغفالکننده و زورگیر یا مظنون به زورگیری و دستگیری اراذلواوباش هستند. در پایان باتوجه به یافتههای پژوهش پیشنهادهایی جهت بهبود وضعیت امنیت فضاهای عمومی (پارک) ارائه شده است.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به جایگاه حیاتی نظام بانکی در توسعه اقتصادی کشور و فضای رقابتی حاکم بر صنعت بانکداری، طراحی و تبیین مدل بومی اجرای کارآفرینی الکترونیکی در بانکها احساس میشود. به همین جهت هدف این مقاله شناسایی ابعاد و مولفههای اصلی مدل سازمان کارآفرین الکترونیکی و ارائه آن جهت اجرا در سیستم بانکی است. جامعه آماری این تحقیق ۲۱۴ نفر از مدیران سطوح ارشد و میانی و کارشناسان ادارات ستادی بانک رفاه در شهر تهران میباشد. ابتدا مدل مفهومی سازمان کارآفرین الکترونیکی از روی ۱۵ مولفه اصلی حاصل از اجرای فن دلفی شناسایی و ترسیم گردید. سپس به منظور شناسایی روابط بین متغیرها ۷ فرضیه مطرح و با استفاده از پرسشنامه، دادههای مورد نیاز جمعآوری و مدل مفهومی تحقیق از طریق مدل سازی معادلات ساختاری آزموده شد و در نهایت مورد تایید قرار گرفت. براساس یافتههای این پژوهش چنانچه ارکان سازمان تحت تاثیر مولفههای کارآفرینی و مولفههای آمادگی الکترونیکی قرار بگیرند؛ با توجه به نقش تعدیلگری ارزشهای حاکم بر جامعه و همچنین ارزشهای حاکم بر صنعت بانکداری، نتیجه ایجاد چهره جدیدی از سازمان به نام سازمان کارآفرین الکترونیکی است که بهواسطه ارائه محصولات جدید و خلق ارزش الکترونیکی نسبت به سازمانهای سنتی کارآمدتر خواهدبود.