جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای اسماعیلزاده
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
در تحقیق حاضر تمامی نیروهای اصطکاکی، اینرسی و ماشینکاری که ممکن است بر میز هگزاپاد ماشین فرز وارد شوند در نظر گرفته شدﻩ و با تحلیل نیوتن - اویلری اجزای سازه میز هگزاپاد، بررسی کاملتری از دینامیک انجام شده است. این تحلیل توسط برنامه ﺷﺒﻴﻪسازی نوشته شده در محیطMATLAB اجرا و نتایج آن با مقایسه با منابع دیگر تأیید شده است. تأثیر نیروهای مختلف در فرایند فرزکاری ﻗﻄﻌﻪای که روی میز هگزاپاد ماشین فرز قرار ﻣﻲگیرد نشان داده شده است. این تحلیلها به طراح ماشینابزار کمک ﻣﻲکند که نقش هر یک از عوامل ﻣﺅثر بر عملکرد ماشینابزار را شناسایی کرده و وزن لازم را به بارهای وارده تخصیص دهد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مقاله با استفاده از الاستیسیتۀ مستوی(PET)، معادله حاکم بر استوانههای جدار ضخیم متقارن محوری ساخته شده از مواد ناهمگن FG در حالت کلی استخراج شده و سپس تنشهای شعاعی و محیطی و نیز جابهجایی شعاعی استوانهای بهازای ریشههای حقیقی، ریشههای مضاعف و ریشههای مختلط معادله مشخصه با در نظر گرفتن شرایط انتهایی متفاوت استوانه: دو سر باز، دو سر بسته و مقید و دو سر بسته و نامقیّد، بهصورت تحلیلی (حل دقیق) بهدست آمده است. تنشها و جابهجایی با تغییرات ضرایب ناهمگنی مطالعه و با حالت استوانه جدار ضخیم همگن مقایسه شده است. در این مقاله، روابط تحلیلی در وضعیتهای متفاوت، بهدست آمده و سپس با تنها وضعیت تحلیل شده توسّط یکی از پژوهشگران مقایسه و اشتباه مقاله ایشان تصحیح و تکمیل شده است. جنس استوانه، مادّه ناهمگن و همسانگرد با تغییرات مدول الاستیسیته در راستای شعاعی بهصورت توانی و با نسبت پواسون ثابت است.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- در این مقاله با استفاده از تغییر شکل برشی مرتبه اول(FSDT)، معادلات دیفرانسیل حاکم بر استوانه های جدار ضخیم متقارن محوری ساخته شده از مواد ناهمگن FG در حالت کلی استخراج شده و سپس جابه جایی شعاعی و تنش بیشینه برای استوانه ای با دو سر بسته و مقیّد، به صورت تحلیلی به دست آمده است. جابه جایی و تنش، به ازای تغییرات ضرایب ناهمگنی مطالعه شده و با حالت استوانۀ جدار ضخیم همگن مقایسه و نتایج، با نتایج نظریۀ الاستیسیتۀ مستوی(PET) مقایسه و شباهت ها نشان داده شده است. جنس استوانه، مادّۀ ناهمگن و همسانگردی با تغییرات مدول الاستیسیته در راستای شعاعی به صورت توانی و با نسبت پواسون ثابت است.
دوره ۱۴، شماره ۶۸ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
امروزه به دلیل فعالیت آنتیرادیکالی شناختهشده در ترکیبات گیاهی و مشتقات آنها، توجه بسیار زیادی به افزودن آنها به سامانههای غذایی و بیولوژیکی شده است. در این تحقیق فعالیت ضدرادیکالی لیگنین بهعنوان یک پلیفنول غیر کربوهیدراتی از منابع مختلف گیاهی استخراج و مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین مقدار کل لیگنین از روش ، ازروش استاندارد شمارهی T۲۲۲ om- ۸۸H آییننامهی TAPPI استفاده شد که مقدار آن در نراد (۳/۰±۴/۲۷) بیشتر از بقیه گونه ها بود. لیگنین با استفاده از دو روش متفاوت MWL و DL از گونههای مختلف علفی (باگاس نیشکر)، پهن برگ (صنوبر) و سوزنی برگ (نراد) لیگنین تهیه شد. بازده استخراج در روش DL بالاتر از MWL در تمام گونهها بود. مقدار ترکیبات فنولی و فعالیت ضدرادیکالی لیگنین های به دست آمده، به ترتیب با استفاده ازروش فولین سیوکالتیو (Folin-ciocalteu) و رادیکال پایدار۲و۲ دی فنیل-۱- پیکریل هیدرازیل(DPPH) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که لیگنین استخراجشده از باگاس نیشکر در هر دو روش دارای ترکیبات فنولی بالا و فعالیت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با دیگر گونههای گیاهی داشتند. روش استخراج با DL در تمام نمونهها، قدرت ضدرادیکالی بالاتری را در مقایسه با روش MWL از خود نشان داد کمترین مقدار IC۵۰ (۴/۱±۷/۲۷۸ میکروگرم در میلیلیتر ) به باگاس و بیشترین IC۵۰ (۷/۰±۲/۶۸۲ میکروگرم در میلیلیتر) به صنوبر تعلق داشت.
دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، اثر کنسانتره پروتئین آب پنیر (WPC) در غلظتهای ۱۳، ۱۶ و ۱۹ درصد همراه با برخی از پایدارکنندهها شامل کربوکسی متیل سلولز، پکتین و کیتوزان بر ویژگیهای فیزیکیشیمیایی نظیر اسیدیته، pH، ویسکوزیته، حجمافزایی و مقاومت به ذوب و همچنین خواص حسی مانند طعم، بافت و پذیرش کلی در محصول ماست منجمد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که اثر تیمارهای آزمایش بر تمامی ویژگیهای مورد بررسی(P<۰,۰۱) معنیدار بود. با افزایش غلظت WPC، درصد اسیدیته و میزان ویسکوزیته نمونههای حاوی هر سه نوع پایدارکننده افزایش ولی میزان pH، حجمافزایی و درصد مقاومت به ذوب نمونههای ماست منجمد تولیدی کاهش یافت. نمونههای ماست منجمد غنی شده با کربوکسی متیل سلولز مقدار ویسکوزیته بالاتری را نسبت به نمونههای حاوی پکتین و کیتوزان نشان داد ولی حداکثر درصد حجمافزایی و مقاومت به ذوب در نمونههای حاوی پکتین مشاهده گردید. در ارزیابی ویژگیهای حسی، ماست منجمد حاوی ۱۳% WPC و پکتین، بالاترین امتیاز را دارا بود. با توجه به نتایج حاصل از ویژگیهای فیزیکیشیمیایی و حسی نمونههای ماست منجمد، ترکیب کنسانتره پروتئین آب پنیر با غلظت ۱۳ درصد و پایدارکننده پکتین به عنوان تیمار برتر انتخاب گردید.
حسن اسماعیلزاده، شمسی صالحپور، یعقوب اسماعیلزاده،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده
توسعهیافتگی از مباحثی است که در سالهای گذشته میان جغرافیدانان و برنامهریزان اهمیت ویژهای یافته است. از آنجا که خدمات عمومی ساختاردهندهی شکل و ماهیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و فضایی مناطق است، نابرابری در نحوهی پراکنش و توزیع آنها تأثیر جبرانناپذیری بر ساختار و ماهیت مناطق گذاشته و سبب پیدایش انواع سطوح توسعه شده و برای برخی مناطق، منافعی را بهوجود میآورد. این پژوهش باهدف تحلیل سطح توسعهیافتگی شهرستانهای استان البرز انجام شده است. بر این اساس، روش انجام پژوهش مقایسهای ـ تحلیلی، نوع آن کاربردی، و جمعآوری دادهها بهشیوهی اسنادی و کتابخانهای است. در این راستا پس از تعیین شاخصها (۴۳ شاخص) در قالب چهار بعد با بهرهگیری از سه مدل TOPSIS ، SAW ، WASPAS و روش ادغام نتایج با روش میانگین رتبهها، شهرستانهای استان البرز ازنظر برخورداری از خدمات، سطحبندی شده و اولویت برنامهریزیها برای هر شهرستان باتوجه به پراکنش خدمات عمومی مشخص شدند. یافتههای پژوهش نشان میدهد که شهرستانهای کرج، ساوجبلاغ و نظرآباد ازنظر پراکنش خدمات عمومی در پایینترین سطح توسعهیافتگی (چهارم) و شهرستانهای اشتهارد و طالقان با رتبهی ۲ و ۱ در بالاترین سطح توسعهیافتگی (اول) جای گرفتهاند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون [nyh۱] نیز بیانگر آن است که بین جمعیت بهعنوان مهمترین عامل در خدماترسانی و پراکنش خدمات رابطهی منطقیای نیست؛ بنابراین نظام توزیع خدمات در استان البرز نیازمند برقراری ارتباط منطقی و هماهنگ بین توزیع جمعیت و پراکنش خدمات است.