دوره 17، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 144-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sahebi M R, Mokhtarzade M. -. MJSP 2013; 17 (2) :121-144
URL: http://hsmsp.modares.ac.ir/article-21-6963-fa.html
نیرومند جدیدی میلاد، جنتی مجتبی، صاحبی محمودرضا، مختارزاده مهدی. افزایش دقت اطلاعات تغییرات کاربری اراضی با استفاده از نتایج طبقه‏بندی نرم تصاویر سنجش از دور (مطالعه موردی: حوضه آبریز اهرچای). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1392; 17 (2) :121-144

URL: http://hsmsp.modares.ac.ir/article-21-6963-fa.html


1- کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- استادیار دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده:   (6586 مشاهده)
آشکارسازی تغییرات پوشش اراضی اهمیت بسزایی در برنامه‏ریزی‏های محیطی توسعه پایدار دارد. در این زمینه، آنالیز تصاویر چندزمانه سنجش از دور روشی کارآمد در استخراج این تغییرات است. بدین منظور، روش مقایسه پس از طبقه‏بندی، روشی رایج در استخراج تغییرات پوشش اراضی شناخته شده است. باوجود این، این روش به دلیل بهره‏گیری از طبقه‏بندی کننده‏های سخت، دقت مناسبی در حضور پیکسل‏های مخلوط ندارد و عدم ‏قطعیت بسیار زیادی در ماتریس تغییرات حاصل از آن وجود دارد. در تحقیق حاضر، ابتدا روش‏های مختلف آشکارسازی تغییرات دسته‏بندی شده و روشی مبتنی بر استفاده از نقشه‏های نسبتی حاصل از طبقه‏بندی نرم، برای استخراج اطلاعات دقیق تغییرات پیشنهاد شده است. این روش علاوه بر استخراج مناطق تغییر یافته/ نیافته، ماتریس کامل تغییرات (میزان تبدیل کلاس‏های مختلف به یکدیگر) را نیز با دقت زیرپیکسل امکان‏پذیر ساخته است. با پیاده‏سازی این روش بر تصاویر چندزمانه منطقه مورد مطالعه، نتایج حاصل با نتایج به دست آمده از روش مقایسه پس از طبقه‏بندی مقایسه و ارزیابی شده است. از دستاوردهای مهم تحقیق این است که روش مقایسه پس از طبقه‏بندی میزان تغییرات را به طور متوسط 2/9 درصد کمتر از روش پیشنهادی برآورد کرده است. همچنین، تفاوت نتایج دو روش درمورد پوشش اراضی غیرهمگن نسبت به پوشش همگن، به مراتب بیشتر است. به طور کلی، به دلیل درنظر گرفتن سهم کلاس‏ها در سطح پیکسل، روش پیشنهادی با دقت بالایی ماتریس تغییرات پوشش اراضی را تولید کرده است و می‏تواند در مدیریت منابع طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.    
متن کامل [PDF 1011 kb]   (4617 دریافت)    

دریافت: 1392/6/18 | پذیرش: 1392/4/1 | انتشار: 1392/6/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.