دوره 18، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 52-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

shamai A, tabeei N, hamidi M. Application of "Multiple criteria decision making" method (ELECTRE) for ranking the urban districts of the city of Ahwaz. MJSP 2014; 18 (1) :25-52
شماعی علی، تابعی نادر، حمیدی محمد سعید. به کارگیری روش "تحلیل تصمیم گیری چند متغیره" ( الکتر) در رتبه بندی مناطق شهر اهواز. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1393; 18 (1) :25-52

1- عضو هیت علمی دامشگاه خوارزمی
2- دنشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی
3- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی تهران
یکی از راههای دستیابی به توسعه متوازن شهری، توزیع عادلانه خدمات در مناطق مختلف شهر است. نابرابری در نحوه ی توزیع خدمات، تأثیر قابل توجه ای بر سازمان فضایی و هزینه های مدیریت شهری دارد. بنابراین آمایش و ساماندهی فضا به منظور مدیریت بهینه شهری، توزیع عادلانه امکانات و خدمات شهری را ضروری ساخته است. در مقاله حاضر مناطق هشت گانه شهر اهواز از لحاظ برخورداری از شاخص¬های توسعه شهری مورد بررسی قرار گرفته است. رویکرد حاکم بر این مقاله توصیفی- تحلیلی و استفاده از منابع اسنادی و هم چنین بهره گیری از روش "تحلیل تصمیم گیری چند متغیره" ( الکتر) بر اساس 12 شاخص توسعه شهری است. به منطور وزن دهی معیارها نیز از مدل AHP استفاده شده است. نتایج مقاله نشان می دهد که توزیع منابع و امکانات شهر اهواز متناسب با توزیع جمعیت مناطق نیست. مناطق 3 و 4 از لحاظ برخورداری از شاخص های مورد نظر، توسعه یافته و روبه توسعه و منطقه 5 با دارا بودن رتبه شش در پایین ترین سطح توسعه قرار دارد. که این امر موجب وابسته شدن مناطق با سطح توسعه پایین به مناطق برخوردار شده و به تبع آن شکاف اجتماعی و اقتصادی سیستم شهری را در پی داشته است.
نوع مقاله: علمی پژوهشی مستقل | موضوع مقاله: برنامه ریزی شهری|برنامه ریزی منطقه ای|مدل ها،تکنیکها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1391/10/5 | پذیرش: 1392/8/26 | انتشار: 1393/1/1