جلد 11 - ویژه نامه                   جلد 11 - ویژه نامه صفحات 100-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parhizkar A, Gaffari Gilandeh A, Roknaddin Eftekhari A. The Role of E-government on the Settling of an Affair in an urban commerce system (Case Study: Tehran Metropolitan). MJSP 2007; 11 :57-100
پرهیزکار اکبر، غفاری گیلانده عطا، رکن‌ الدین افتخاری عبدالرضا، مانیان امیر. دولت الکترونیکی و نقش آن در ساماندهی نظام تجاری شهر (مطالعه موردی: کلانشهر تهران. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1386; 11 () :57-100

1- استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشیار گروه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- دانشگاه تهران، تهران، ایران
با توجه به آنکه دولت الکترونیکی، مقوله نوپایی است و اقتباس آن در سطوح متفاوتی از تکامل و پیچیدگی در میان کشورهای مختلف قرار دارد. در این مقاله سعی شده ابتدا بر اساس پالایش موارد مورد مراجعه از رهاوردها، دورنماها، راهبردها، ابتکار عملها و تجارب مطرح در عرصه به کارگیری دولت الکترونیکی و استخراج اصول مسلم و بدیهی در یک مجموعه متوازن و کل‌نگر، به طرح یک مدل مرجع (به عنوان معیار سنجش) در مسیر تکامل دولت الکترونیکی اقدام شود. سپس تبیین وضعیت موجود از پیشرفت دولت الکترونیکی در شهر تهران بر مبنای معیار سنجش حاصل و تحلیل شکاف نسبت به وضعیت ایدئال صورت گرفته ‌‌است. نتایج بررسی به عمل آمده، گویای آن است که دولت الکترونیکی در شهر تهران با توجه به وجود شکاف بالا، فاقد قابلیتهای لازم در پوشش مؤلفه‌‌های نظام تجاری شهر از منظر مدیریت یکپارچه شهری است. لذا فرایند ارزیابی نقش دولت الکترونیکی در ساماندهی نظام تجاری شهر، در یک تحلیل قیاسی و بر مبنای مقایسه تطبیقی از امکان اقتباس قابلیتهای مدل ایدئال در پوشش مؤلفه‌‌های نظام تجاری شهر، انجام پذیرفته ‌‌است.

دریافت: 1280/9/23 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار: 1388/5/4