دوره 19، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 108-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alian M. Measurement and Assessment of the Level of Sustainability in the Neighborhoods of the Historical Texture of Yazd City. MJSP 2015; 19 (1) :79-108
سرائی محمد حسین، علیان مهدی. سنجش و ارزیابی میزان پایداری محله ای در بافت تاریخی شهر یزد. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1394; 19 (1) :79-108

1- دانشگاه یزد
2- دانشگاه شهید بهشتی
امروزه اهمیت حل مسائل شهری از کوچک ترین واحد یعنی محله، بر برنامه ریزان آشکار شده است. آن چنان که محلات تاریخی متناسب با نیازهای ساکنین خود شکل می گرفتند و پاسخگوی اکثر نیازهای ساکنین خود بودند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف سنجش و ارزیابی شاخص های پایداری در مقیاس محله، به دنبال دست یابی به میزان پایداری در محله های بافت تاریخی می باشد. جهت نیل به هدف فوق بسته به نوع پژوهش که از نظر هدف از نوع کاربردی- توسعه ای و از نظر روش از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد، با استفاده از منطق فازی مبادرت به سنجش میزان پایداری محلات گردیده است. نتایج حاصله مبین این امر است که محلات بافت تاریخی از نظر میزان پایداری در شرایط مساعدی به سر نمی برند و در وضعیت پایداری ضعیف و کمتر از متوسط هستند. از میان محلات نه گانه تاریخی شهر یزد محله گودال مصلی با ارزش 0.474 نسبت به سایر محلات در شرایط بهتری قرار دارد. رتبه های بعدی به محلات شیخداد، فهادان، شش بادگیری، پشت باغ، گازارگاه، گنبد سبز، دولت آباد و در نهایت زرتشتی ها اختصاص یافته است.
نوع مقاله: علمی پژوهشی، مستخرج از پایان نامه | موضوع مقاله: مدل ها،تکنیکها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1393/4/22 | پذیرش: 1393/9/3 | انتشار: 1394/4/1