دوره 12، شماره 1 - ( 1387 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 137-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimohammadi A, Shamsoddini A, Zeaiean P. Comparison of Spectral and Spatial Performance of Image Fusion Methods in Several Difference Resolutions of Multi-Spectral and Pan Images:Tehran. MJSP 2008; 12 (1) :119-137
علیمحمدی عباس، شمس الدینی علی، ضیائیان پرویز. مقایسه عملکرد طیفی و مکانی روشهای ترکیب تصاویردر اختلاف قدرت تفکیکهای مختلف تصاویر چندطیفی و پانکروماتیک: تهران. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1387; 12 (1) :119-137

1- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
2- دانش آموخته سنجش از دور و GIS دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- گروه سنجش از دور، دانشگاه تربیت معلم، تهران، ایران
اختلاف قدرت تفکیک تصاویر چند طیفی و تصویر پانکروماتیک به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر عملکرد طیفی و مکانی روشهای ترکیب تصاویر مطرح می باشد که هدف این تحقیق قرار داده شده است. پس از تهیه تصاویر چندطیفی شبیه سازی شده با قدرت تفکیک 8، 12، 16،.....و44 متری از تصاویر چندطیفی آیکنوس و تصویر پانکروماتیک شبیه سازی شده 4 متری با استفاده از چهار روش ترکیب تصاویر، شامل روشهای ترکیب مبتنی بر تبدیلBrovey، تبدیل مؤلفه های اصلی، تبدیل موجک و تبدیل مؤلفه های اصلی- تبدیل موجک، تصاویر چند طیفی شبیه سازی شده با تصویر پانکروماتیک شبیه سازی شده، ترکیب شدند. از شاخصهای کمی شامل ضریب همبستگی برای بررسی کیفیت طیفی و از شاخص آنتروپی برای بررسی کیفیت مکانی تصاویر ترکیب شده استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که نوع تأثیرگذاری افزایش اختلاف اندازه پیکسلهای تصاویر چند طیفی در مقایسه با پیکسلهای تصویر پانکروماتیک، وابسته به روشی می باشد که برای ترکیب تصاویر استفاده می شود. همچنین در بین روشهای استفاده شده برای ترکیب تصاویر، روش ترکیب مبتنی بر تبدیل Brovey کمترین حساسیت نسبت به تغییرات اختلاف اندازه پیکسلها و روش ترکیب مبتنی بر تبدیل مؤلفه های اصلی- ترکیب موجک بیشترین حساسیت را دارند. همچنین رابطه تغییرات کیفیت طیفی و مکانی تصاویر ترکیب شده نسبت به افزایش اختلاف قدرت تفکیک تصاویر چند طیفی وپانکروماتیک به صورت غیرخطی می باشد.

دریافت: 1385/6/11 | پذیرش: 1386/8/6 | انتشار: 1388/10/1