آماده انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران ، A.mahmoudiazar@gmail.com
دستیابی به آسایش صوتی در فضاهای باز شهری یکی از عوامل مهم در ارتقای کیفیت زندگی و آسایش شهروندان است.یکی از مهمترین فضاهای باز شهری پارک­ها هستند و از مهمترین مبلمان راحتی در پارک­ها که نیاز به حفظ آسایش صوتی در آن­ها احساس می­شود، صندلی­های پارکی هستند. مهمترین هدف تحقیق بررسی میزان تناسب استانداردهای آسایش صوتی با مکان قرارگیری صندلی­های پارکی می­باشد.این پژوهش از نوع کاربردی بوده و روش آن توصیفی-تحلیلی می­باشد. نمونه­موردی تحقیق پارک لاله تهران می­باشد و ایستگاه­های قرارگیری صندلی­های پارکی با استفاده از دسی­بل سنج صوت­سنجی می­شوند و با استفاده از پرسشنامه از نظر ذهنی آسایش صوتی بررسی می­شود. در نهایت با ترکیب داده­های عینی و ذهنی با استفاده از روش­های فضایی ایستگاه­های در معرض آسیب شناسایی می­شوند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون(0.692) حاکی از آنست که ارتباط معناداری بین داده­های عینی و ذهنی آسایش صوتی در مکان­های صندلی­های پارکی وجود دارد و منطقه جنوبی و مرکزی پارک در معرض عدم وجود آسایش صوتی قرار دارند و نیازمند در نظر گرفتن تمهیدات خاصی در جانمایی صندلی­های پارکی می­باشند.در نهایت این گونه می­توان نتیجه گرفت که پارک لاله از جهت قرارگیری در منطقه آسایش صوتی وضعیت متوسط به پایینی را داراست و از مجموع 84 ایستگاه برداشت شده از منظر آسایش صوتی، 57 ایستگاه وضعیت مناسبی ندارند که پیشنهاد این تحقیق برای این 57 ایستگاه حذف یا کاهش صندلی­های پارکی و در صورت لزوم جهت نگهداری بر حسب عوامل دیگر استفاده از صندلی­های پارکی آکوستیکی می­باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه ریزی شهری
دریافت: 1402/10/11 | پذیرش: 1403/1/29