دوره 17، شماره 1 - ( 1392 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 104-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شاه ولی منصور، فاطمی مهسا، ملکیان عاطفه. طراحی الگوی ارتباطی و اطلاع رسانی بهینه‌سازی بازاریابی برای زعفران‌کاران شهرستان استهبان استان فارس. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1392; 17 (1) :87-104

URL: http://hsmsp.modares.ac.ir/article-21-5975-fa.html


1- استاد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (9023 مشاهده)
ایران 95 درصد زعفران جهان را تولید می کند که بیشتر تولیدکنندگان آن در استان­های خراسان و فارس هستند؛ اما به دلیل نبود بازاریابی مناسب و رقیبان قدرتمند در جهان، نتوانسته است در صادرات آن موفق باشد. صادرات فلّه ای زعفران، تعرفه­های نامناسب و واسطه ها از دیگر چالش های پیش­روی بازاریابی این محصول است. به این منظور، پژوهش میدانی با روش پیمایش مقطعی در شهرستان استهبان استان فارس انجام گرفت تا با طراحی الگوهای ارتباطی و اطلاع رسانی مناسب، سطح آگاهی زعفران کاران برای بازاریابی بهینه این محصول ارتقا یابد. با فرمول شفر جمعیت نمونه 90 زعفران کار برای مطالعه مشخص شد. داده ها با ترکیبی از روش­های مشاهده، مصاحبه عمیق و پیمایش جمع­آوری شد. روایی صوری پرسش نامه تحقیق توسط چهار تن از صاحب نظران تأیید شد و پایایی آن با مطالعه راهنما در خارج از نمونه اصلی به دست آمد (78/0=α). یافته­های مشاهده، مصاحبه و پیمایش وجود تفاوت زیاد میان ویژگی های دو گروه زعفران­کار زن و مرد را نشان می دهد. با کمک نظریه های علوم رفتاری، دو الگوی ارتباطی برای بهینه­سازی بازارشناسی‏‏‏، بازارسازی، بازارداری و توانمندسازی زعفران کاران، متناسب با ویژگی های این دو گروه طراحی و تدوین شد. نحوه اجرای دو الگو نیز پیشنهاد شده است.  
متن کامل [PDF 318 kb]   (3157 دریافت)    

دریافت: 1391/3/19 | پذیرش: 1391/1/17 | انتشار: 1392/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.