دوره 14، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 120-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

شاد روزبه، مسگری محمد سعدی، آبکار علی اکبر، وفایی نژاد علیرضا. ارزیابی شهرک های صنعتی با استفاده از MCDM فازی در GIS. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1389; 14 (2) :104-120

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشگاه تهران
4- دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
چکیده در حال حاضر با در نظر گرفتن عوامل جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، مکان ها و نواحی برای تجمع واحدهای صنعتی به صورت شهرک یا مجتمع، انتخاب و سازمان دهی می شوند. برای دستیابی به این مقصود، لازم است که پس از فرایند تعیین مکان های مناسب، تصمیم گیری مقتضی به منظور تشخیص مکان بهینه نهایی انجام شود. این موضوع با در نظر گرفتن شرایط نامعین جغرافیایی و عوامل گوناگون اثرگذار، پیچیده و مشکل می شود. مباحثی مانند تصمیم گیری چند معیاره از جمله تکنیک های ریاضی است که در سیستم اطلاعات جغرافیایی قادر است مشکلاتی مانند نحوه ارزیابی گزینه های مکانی را در شرایط پیچیده و نامعین جغرافیایی حل کند. بنابراین در این مقاله هدف آن است که با استفاده از مفهوم تلفیق مدل های تلفیقی فازی روش جدیدی برای حل مسائل چند معیاره نامعین جغرافیایی اجرا شود. به این منظور مدل نوع دوم و سطح دوم مجموعه های فازی برای مسأله ارزیابی ده شهرک صنعتی استان آذربایجان شرقی انتخاب شد که در آن تابع تعلق فازی نهایی بر حامل گزینه های مفروض تعریف می شود. در نهایت، در ارزیابی نهایی مدل احتمالی فازی به جای مدل های کلاسیک برای مقایسه ارزش های فازی به کار گرفته شده و با نظرات کارشناسی مقایسه می شود. کلید واژه ها: مجموعه های فازی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، ارزیابی، تصمیم گیری چند معیاره.

دریافت: 1387/4/5 | پذیرش: 1387/11/27 | انتشار: 1389/12/20