دوره 25، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 181-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghaedrahmati S, khademalhoussini A, banari S. Urban Strategic Spatial Planning and Operational Planning in the Ardakan Municipality. MJSP 2021; 25 (2) :145-181
قائدرحمتی صفر، خادم الحسینی احمد، بناری سجاد. برنامه ریزی فضایی راهبردی شهر و برنامه عملیاتی شهرداریِ اردکانِ فارس. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1400; 25 (2) :145-181

1- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ، safarrahmati@modares.ac.ir
2- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، نجف آباد ایران
3- دانشگاه تربیت مدرس
پژوهش حاضر درصدد نشان دادن شیوه­ی تدوین برنامه راهبردی شهر و برنامه عمیاتی عملیاتی شهرداری اردکان فارس می‌باشد. روش تبیین موضوع پژوهش ؛ موردی - تحلیلی است و هدف پژوهش تبیین به کارگیری روش برنامه ریزی راهبردی ( بلند مدت ) و برنامه عملیاتی ( پنج ساله ) است. واحد تحلیل شهر اردکانِ فارس است، جامعه آماری پژوهش را کارشناسان مدیریت شهری از یک طرف( به صورت کارگاه هم اندیشی ) و سرپرست خانوارمحلاتِ شهر اردکان تشکیل می‌دهند. تعداد 19 نفر از کارشناسان به روش نمونه گیری هدفمند در دسترس و 150 نفر از شهروندان به صورت خوشه ای ساده انتخاب شدند و پرسشنامه های جداگانه بین آنها توزیع شد. در مراحل مختلف برنامه ریزی راهبردی تا رسیدن به برنامه ریزی عملیاتی ( تدوین چشم انداز تا استخراج پروژه ها و تدقیق پروژه ها )؛ از روش های تحلیل متناسب با هر مرحله همچون ( تحلیل و مقایسه سرانه های شهر با مرکز استان و شهرهای مجاور شهر اردکان فارس، روش چشم انداز سازی ارگون، تشکیل پنل استخراج راهبردها و اهدف کلان، تحلیل SWOT ) استفاده شده است. برنامه راهبردی شهر شامل تدوین چشم انداز 20 ساله است که مبتنی بر آن 4 برنامه­ی پنج ساله است و در این مقاله برنامه پنج ساله اول طرح گردیده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه ریزی شهری
دریافت: 1399/7/29 | پذیرش: 1400/2/20 | انتشار: 1400/4/10