دوره 25، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 62-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

bahramijaf S, salehabadi R, SHIWARK R. Prioritization of tourism development strategies in border areas (Case study: Paveh province). MJSP 2021; 25 (2) :35-62
بهرامی جاف ساجد، صالح آبادی ریحانه، شیوراک رحیم. اولویت‌بندی راهبردهای توسعه گردشگری در مناطق مرزی (نمونه موردی: شهرستان پاوه). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1400; 25 (2) :35-62

1- دانشگاه فردوسی ، s.bahrami@mail.um.ac.ir
2- تربیت مدرس
چکیده:   (1994 مشاهده)
مناطق مرزی از جمله فضاهای جغرافیایی هستند که با وجود ظرفیت­های بالایی که دارا می­باشند گاهی متناسب با شرایط خاصی که دارند این ظرفیت­ها نادیده گرفته شده­اند. در طی سال­های اخیر، گردشگری مناطق مرزی از جمله این ظرفیت­ها است که تا حدی به آن توجه شده است و به همراه خود مزیت رقابت گردشگری این مناطق را نیز شکل­داده است. گردشگری ازلحاظ اقتصادی، بدون شک یکی از مهم‌ترین شکل­های نیروی در جهان است که اهمیت بسیاری برای کشورهای در حال رشد دارد. ازاین‌رو هدف این پژوهش بررسی سطح رقابت پذیری گردشگری  شهرستان پاوه است. روش توصیفی – تحلیلی و هدف کاربردی است. تحقیق حاضر در دو بعد صورت گرفته است. در مرحله اول داده­ها و اطلاعات موردنیاز از طریق مطالعه اسنادی و کتابخانه­ای ازجمله اسناد مرتبط با گردشگری مطالعه گردید. سپس، اهداف، استراتژی­های مهم رسیدن به اهداف و قابلیت­های گردشگری شهرستان پاوه وارد نرم­افزار Meta-SWOT گردید، نتایج به‌دست‌آمده نشان می­دهد که مهم‌ترین مزیت­های گردشگری شهرستان داشتن تنوع آب‌وهوایی، بافت و معماری خاص و منحصربه‌فرد و نیروی انسانی تحصیل­کرده است، و ضعف دپیلماسی کشور، درگیری بین کشورهای منطقه، مدیریت کلان کشور، کمبود زیرساخت­های مناسب به‌عنوان بزرگ‌ترین موانع توسعه گردشگری در شهرستان پاوه بر اساس نظرات کارشناسان بوده­ اند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه ریزی گردشگری و اقتصاد فضا
دریافت: 1399/2/30 | پذیرش: 1400/2/1 | انتشار: 1400/4/10