دوره 24، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 200-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

heidari sarban V. Explaation of Sprrituality Relation with Improvement of Villagers Resiliency Regarding Earthquake Crisis, Case Study: Varzeghan County. MJSP 2020; 24 (3) :170-200
حیدری ساربان وکیل. بررسی معنویت با بهبود تاب‌آوری روستاییان در خصوص بحران زلزله، مطالعه موردی: دهستان ازومدل شمالی، شهرستان ورزقان. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1399; 24 (3) :170-200

گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری و روستایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، vheidari56@gmail.com
هدف این مقاله تبیین رابطه رابطۀ معنویت با بهبود تاب‌آوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان می‌باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی- ـ تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش تحقیق آن، از نوع تحقیقات توصیفی - ـ تبیینی است. جامعه جامعۀ آماری این پژوهش شامل همه روستاهای آسیب آسیبدیده دهستان ازومدل جنوبی و خانوارهای ساکن در این روستاهاست. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهپرسشنامه محقق ساخته بوده است که برای اطمینان از روایی آن به مصاحبه اکتشافی با 18 خانوار زلزلهزده پرداخته شد. مطالعه مطالعۀ راهنما در منطقه منطقۀ مشابه جامعه جامعۀ آماری با تعداد 30 پرسشنامهپرسشنامه صورت گرفت و با دادههای کسب کسبشده و استفاده از فرمول ویژه ویژۀ کرونباخ آلفا، پایایی بخشهای مختلف پرسشنامهپرسشنامه تحقیق79/0 الی 91/0 بهدست آمد. بالاخره، نتایج یافته‌های استنباطی تحقیق نشان داد که به بهجز متغیرهای میزان خودصداقتی، درون‌گرایی، فردگرایی مثبت و فردگرایی مثبت و خوداتکایی بین تمامی متغیرهای تحقیق با بهبود تاب‌آوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان رابطه رابطۀ مستقیم و معناداری وجود دارد و در درنهایت با توجه به بهتحلیل نتایج، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.

واژه‌های کلیدی: معنویت، تاب تابآوری،  زلزله، مدیریت بحران، توسعه توسعۀ روستایی، شهرستان ورزقان.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: برنامه ریزی روستایی و عشایری
دریافت: 1398/11/21 | پذیرش: 1399/4/29 | انتشار: 1399/7/10