دوره 19، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 32-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

izanloo G. Weakness of Administrative system: Strategic Challenge of Regional Development (north khorasan case study). MJSP 2015; 19 (1) :1-32
ایزانلو قاسم، خداپرست مشهدی مهدی. ضعف نظام اداری: چالش استراتژیک توسعه منطقه ای (مطالعه موردی خراسان شمالی). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1394; 19 (1) :1-32

1- معاون امور بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت
2- دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مسهد-دانشیار اقتصاد
حسب چشم انداز بیست ساله کشور در سال 1404 ایران می باید به کشوری با ویژگی های دور بودن از فقر و تبعیض، توزیع عادلانه درآمد و فرصت های برابر برای همگان تبدیل شود. در این راستا سیاستگزاران اقتصادی کشور در تصویب قوانین پایین دستی سند چشم انداز، بر گنجاندن مواد قانونی تسهیل و تسریع کننده دستیابی به اهداف سند چشم انداز به ویژه از حیث ایجاد توسعه متوازن و کاهش شکاف های منطقه ای از طریق بهبود نظام اداری و ارتقاء عملکرد دستگاههای اجرایی تاکید نموده اند. با گذشت بیش از هشت سال از ابلاغ سند چشم انداز ، تحلیل مقایسه ای شاخص های اقتصادی استان ها می تواند ابزار مناسبی برای ارزیابی میزان موفقیت در دستیابی به اهداف سند یاد شده باشد. روش پژوهش این مطالعه توصیفی-تحلیلی و نوع پژوهش توسعه ای باشد. برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای-میدانی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد علی رغم تکالیف قانونی کشور به لزوم برخورداری تمامی استان ها از نظام اداری بهینه و توزیع عادلانه منابع عمومی بین استان ها جهت کاهش شکاف های توسعه ای، استان های محروم کشور همچون خراسان شمالی از سطوح متفاوت و نابرابر نظام اداری و اعتبارات کشوری برخوردار شده اند.
نوع مقاله: علمی پژوهشی مستقل | موضوع مقاله: برنامه ریزی منطقه ای
دریافت: 1393/6/22 | پذیرش: 1393/12/13 | انتشار: 1394/4/1