دوره 13، شماره 2 - ( 1388 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 72-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghighi H, Alimohammadi A, Saradjian M R, Ashourloo D. Estimation of Water Turbidity in Gorgan Bay by Using IRS-ILSS-III Images. MJSP 2009; 13 (2) :55-72
عقیقی حسین، علیمحمدی عباس، سراجیان محمدرضا، عاشورلو داوود. برآورد مقدار کدورت آب خلیج گرگان با استفاده از تصاویر LISS-III ماهواره IRS. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1388; 13 (2) :55-72

1- کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، سازمان فضایی ایران
2- استادیار گروه GIS، دانشکده مهندسی ژئوماتیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشیار گروه مهندسی نقشه‌برداری، دانشکده فنی، دانشگاه تهران
4- مربی گروه سنجش از دور و GIS، دانشگاه شهید بهشتی
بررسی کیفیت آبهای ساحلی از نظر زیست محیطی و کاربردی، اهمیت ویژه‌ای دارد. مطالعه کیفیت آب در روشهای سنتی، کاری زمان‌بر و پرهزینه است و منجر به تولید اطلاعات نقطه‌‌ای می‌شود. سنجش از دور می‌تواند با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، نقش مهمی در این مطالعات ایفا کند. هدف از این مطالعه، بررسی کارایی تصاویر سنجنده LISS-III ماهواره IRS در برآورد Secchi depth در خلیج گرگان است. به همین منظور، همزمان با گذر ماهواره، 42 نمونه از منطقه به روش سیستماتیک ـ تصادفی گرفته شد، سپس یک مدل تجربی آماری ـ ریاضی بین داده‌های جمع‌آوری شده در عملیات میدانی و داده‌های پردازش شده تصاویر سنجنده LISS-III برازش شد. تجزیه و تحلیل آماری نتایج، بیانگر وجود تفاوت معنی‌دار بین میانگین پارامترها در سطح 99 درصد است که نشان‌دهنده ارتباط قوی بین مقدار Secchi depth و رادیانس رسیده به سنجنده ( ) می‌باشد. لذا مدل برازش یافته را می‌توان برای برآورد Secchi depth در منطقه مورد مطالعه استفاده نمود و روش مورد استفاده کارایی زیادی برای برآورد رسوب دارد.

دریافت: 1386/6/3 | پذیرش: 1387/6/9 | انتشار: 1389/2/12