دوره 23، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 121-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

rezaie H, فاطمي M, talebi M S. Security and leisure in urban green spaces (Case Study: Yazd Regional Parks). MJSP 2019; 23 (4) :87-121
رضایی حجت، فاطمی مهران، طالبی محمدصادق. امنیت و اوقات فراغت در فضاهای سبز شهری (نمونه موردی: پارک‌های ناحیه‌ای شهر یزد). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1398; 23 (4) :87-121

1- دانشگاه تهران
2- استادیار جغرافیا دانشگاه میبد ، yazdfatemi@meybod.ac.ir
3- استادیار جغرافیا دانشگاه میبد

امروزه مقوله امنیت شهری بویژه در فضاهای عمومی مانند پارک‌ها و فضاهای سبز که همواره مأمنی برای آرامش، آسایش و تفریح شهروندان است، حائز اهمیت بسیاری است. در این زمینه  پژوهش حاضر با نظر به اهمیت و جایگاه بحث امنیت و احساس آن در عرصه‌های مختلف زندگی اجتماعی به عنوان مقوله بنیادی نیاز انسان، ضمن مشخص ساختن سطح احساس امنیت از نظر جامعه میزبان به مطالعه رابطه‌این موضوع با گذران اوقات فراغت شهروندان در سطح پارک‌های ناحیه‌ای شهر یزد پرداخته است. پژوهش حاضر از لحاظ روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و از نظر ماهیت، از نوع پژوهش‌های کاربردی است. نحوه گردآوری داده‌ها و اطلاعات نیز در پژوهش حاضر کتابخانه‌ای و میدانی است. جامعه آماری تحقیق را 384 شهروند یزدی تشکیل می‌دهند که به صورت تصادفی ساده در سطح پارک‌های ناحیه‌ای شهر یزد انتخاب گردیده‌اند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (شامل فراوانی، انحراف معیار و میانگین ) و آمار استنباطی (آزمون اسمیرنوف، آزمون خی دو و ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد میزان احساس امنیت در پارک‌های ناحیه‌ای شهر یزد در سطح نسبتاً مطلوبی (متوسط) قرار دارد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مدلها، تکنیک ها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1397/12/27 | پذیرش: 1398/6/5 | انتشار: 1398/10/10