دوره 22، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 169-140 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daviran S, ghayebloo S. Quality Assessment of Safety Sustainability in Urban Parks (Case Study: District and Zonal Parks in Rasht City). MJSP 2019; 22 (4) :140-169
دویران اسماعیل، غایب لو سیما. سنجش کیفی وضعیت پایداری ایمنی در پارک‌های شهری (مطالعه موردی: پارک‌های ناحیه‌ای و منطقه‌ای شهر رشت) . برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1397; 22 (4) :140-169

1- عضو هیات علمی،دانشگاه فرهنگیان، تهران. ، socialcapital2007@gmail.com
2- عضو هیات علمی دانشگاه زنجان
امروزه در ارزیابی کیفیت زندگی شهرها توجه به ایمنی محیط و فضاهای عمومی یکی از شاخص‌های مهم زیست‌پذیری شهری محسوب و از اهداف مهم برنامه‌ریزی و مدیریت شهری قلمداد می‌شود. ایمنی شهری وضعیتی است که در آن خطرات و عوامل ایجادکننده آسیب‌های فیزیکی، جسمانی و روانی شهر در فضاهای مختلف در کنترل درآمده و موجب حفظ سلامت و رفاه شهروندان شده و ارتقا سطح پایداری محیط را سبب‌ساز می‌شود. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تبیینی به بررسی وضعیت ایمنی پارک‌های با عملکرد ناحیه‌ای و منطقه‌ای شهر رشت پرداخته است. روش گردآوری داده‌ها در این پژوهش کتابخانه‌ای- اسنادی و میدانی بوده و روش تجزیه ‌و تحلیل در قالب آزمون آماری T، تراز استاندارد و نسبت اختلاف فاصله است. نتایج حاصل از مطالعه شاخص‌هایی همچون ایمنی تجهیزات، کف‌سازی، ایمنی وسایل بازی، دیدپذیری فضاها، کنترل و حراست، روشنایی و غیره نشان می‌دهد که وضعیت ایمنی پارک‌های شهری شهر رشت در دایره استاندارد حداقل قرار داشته و با استاندارد مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد. درعین‌حال وضعیت شاخص‌ها در پارک‌های مختلف متفاوت از هم بوده و از شرایط یکسانی برخوردار نیست.

نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: فرایندهای سطح زمین
دریافت: 1397/6/8 | پذیرش: 1397/8/22 | انتشار: 1397/12/24