دوره 21، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 219-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

rastegar E. Explaining investment challenges of international migrants’ remittances in spatial planning and economic development of physical-spatial areas (case: Lamard county). MJSP 2017; 21 (1) :197-219
رستگار ابراهیم، لنگرودی سید حسن مطیعی، افتخاری عبدالرضا رکن الدین، دارابی حسن. تبیین چالش‌های سرمایه‌گذاری سرمایه‌های ارسالی مهاجران بین‌المللی در آمایش و توسعه اقتصادی عرصه‌های مکانی-فضایی (مورد: شهرستان لامرد). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1396; 21 (1) :197-219

1- فارغ التحصیل
2- استاد دانشگاره
3- استاد دانشگاه تربیت مدرس
4- استاددیار دانشگاه تهران
این پژوهش با هدف شناسایی و طبقه‌بندی انواع چالش‌های (موانع و محدودیت‌ها) سرمایه‌گذاری سرمایه‌های ارسالی مهاجران در آمایش و توسعه اقتصادی سکونت‌گاه‌های شهرستان لامرد است. در این محدوده و بر مبنای پژوهش‌های پیشین نگارندگان کارکرد این جریان سرمایه‌گذاری از یک سو در فعالیت‌های اقتصادی چندان قابل اعتنا نیست و از سوی دیگر این جریان سرمایه‌گذاری از انتظام فضایی و رویکردهای آمایش در نظام برنامه‌ریزی تبعیت نمی‌کند. بر این مبنا این مقاله با روش تحقیق کیفی و با بهره‌گیری از نظریه بنیانی درپی شناخت چالش‌های سرمایه‌های ارسالی از دیدگاه جامعه ذی‌نفعان با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و نظری از کارشناسان سازمان‌های دولتی و غیردولتی، نخبگان و معتمدان جامعه محلی برآمده است. نتایج حاصل از سه مرحله کدگذاری علمی در نظریه بنیانی بیانگر 46 مفهوم، 17 مقوله گسترده و در نهایت 2 مقوله هسته‌ای شامل «موانع و محدودیت‌های انگیزشی سرمایه‌گذاری اقتصادی» و «موانع و محدودیت‌های ساختاری– قانونی سرمایه‌گذاری اقتصادی» است. پس از بررسی شرایط علی، پدیده، زمینه، شرایط مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها هر یک از این مقولات هسته‌ای، پدیده«موانع انگیزشی- ساختاری» به عنوان کانونی‌ترین چالش پیش‌روی سرمایه‌های ارسالی مهاجران در توسعه اقتصادی با رویکرد آمایش در این عرصه مکانی– فضایی معرفی شد.
نوع مقاله: علمی پژوهشی مستقل | موضوع مقاله: مدلها، تکنیک ها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1394/7/22 | پذیرش: 1395/12/3 | انتشار: 1396/1/1