دوره 19، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 216-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

- -, - -. Monitoring of Sustainable Tourism Life Cycle by using compilation model of Alen-Battler (The case study: Tourism Target Rurals of Ardabil province). MJSP 2016; 19 (4) :185-216
یاری حصار ارسطو، مهدوی داوود، حیدری ساربان وکیل، ابراهیمی خدیجه. پایش چرخه حیات گردشگری پایدار با استفاده از مدل تلفیقی آلن-باتلر (مطالعه موردی: روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل). برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1394; 19 (4) :185-216

1- عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه پیام نور
3- عضو علمی دانشگاه محقق اردبیلی
4- دانشجودانشگاه محقق اردبیلی
این پژوهش می کوشد ضمن معرفی مدل تلفیقی آلن –باتلر، روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل را از منظر تکامل چرخه حیات گردشگری پایدار مورد ارزیابی قرار دهد و بر اساس شاخص نقطه تکاملی آنها راهبردهای مناسب را جهت تحول در فعالیت های گردشگری پیشنهاد نماید. این بررسی از نوع مطالعات بنیادی بوده و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل-توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری مشتمل بر جامعه محلی روستاهای فوق و گردشگران آنها می باشد. حجم جامعه نمونه برابر 210 خانوار برآورد شده است. روش انتخاب جامعه محلی به صورت تصادفی سیستماتیک و گردشگران به صورت تصادفی ساده می باشد. نتایج این بررسی نشان می دهد که مقاصد مورد مطالعه هنوز در مراحل آغازین چرخه تکاملی گردشگری پایدار قرار گرفته و تا رسیدن به مرحله بلوغ و تثبیت فاصله قابل توجهی وجود دارد. شاخص نقطه تکاملی منطقه مورد مطالعه دوره آغاز گردشگری را نشان می دهد. در این مقاله، تدوین راهبردها بر اساس چارچوب رویکرد تلفیقی آلن-باتلر تدوین شده و آموزش جامعه محلی، توسعه خدمات زیربنایی و شناسایی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگرپذیر در روستاهای بیله درق و گنزق و گسترش نظام تبلیغات و اطلاع رسانی در روستاهای بوسنیج و گنزق پیشنهاد شده است.
نوع مقاله: علمی پژوهشی مستقل | موضوع مقاله: مدلها، تکنیک ها و روش های برنامه ریزی
دریافت: 1393/9/21 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/11/1