دوره 14، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 162-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

افتخاری عبدارضا رکن الدین، شاهسوندی الاصل اصغر، پورطاهری مهدی. تحلیل عوامل مؤثر استرس زا در کشاورزان: مورد کشاورزان روستاهای استهبان. برنامه‌ریزی و آمایش فضا. 1389; 14 (2) :143-162

1- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده استرس به عنوان یک پدیده از زمان های دور وجود داشته است و به نوعی همه جوامع با عوامل استرس زا مواجه شده اند. جامعه روستایی اگرچه یکپارچه و بی دغدغه به نظر می رسد، اما مطالعات اخیر نشان دهنده آن است که جامعه روستایی در معرض عوامل استرس زا مانند بلایای طبیعی، شرایط آب وهوایی، سیاست های دولت، نوسان های قیمت محصولات کشاورزی، انزوای جغرافیایی و قرار دارد. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی و با استفاده از تحلیل های آماری به بررسی عوامل استرس زای کشاورزان روستایی استهبان پرداخته شده است که از کل جامعه آماری 212 نفر مطالعه شدند. نتایج حاصل از آن نشان می دهد که از بین چهار عامل اقتصادی، طبیعی، اجتماعی، فضایی و مکانی، دو عامل طبیعی و اقتصادی تأثیر بیش تری در استرس روستاییان داشته است و هم چنین تفاوت معناداری بین عوامل استرس زا وجود دارد.

دریافت: 1387/2/31 | پذیرش: 1387/3/10 | انتشار: 1389/12/20